De unde alimentez cu carburanţi ieftini?

Să începem cu cei mai mari.

Ce alegem între OMV, PetromV sau Petrom? Răspuns scurt şi sec  – alegeţi întotdeauna staţiile Petrom. Din sursă 100% sigură vă spun că toate aceste staţii vând exact aceiaşi carburanţi. OMV se lăuda până anul trecut că aduce din import benzina Carrera 100 şi motorina Premium Diesel Euro5. Astăzi toate staţiile OMV şi PetromV aduc aceşti carburanţi numai din rafinăriile Petrom. Aşadar benzina Petrom Premium 99+ este acelaşi lucru cu OMV Carrera 100, iar Top Euro Diesel 5 este acelaşi lucru cu OMV Premium Diesel. Nu există absolut nici o diferenţă pe linia de distilare, aditivare, tratare etc în rafinărie. Spre exemplu, Petrom a adus anul trecut un echipament special care rafinează motorina Euro5 şi astfel s-a încheiat cu importurile. (vă amintiţi probabil cazanul uriaş adus pe Dunăre care a bulversat traficul din sudul ţării vreo câteva zile)

Acelaşi produs este vândut sub mărci comerciale diferite şi cu preţuri diferite, adică uneori cu până la 0,5 lei mai mult în staţiile de lux să le spunem, OMV şi PetromV. Eu alimentez numai la Petrom, după ce am alimentat din import ani de zile de la OMV. Economisesc astfel până la 30 de lei la plin pentru acelaşi carburant. Sunt nişte bani care se adună, iar la vreo 6-7 plinuri economiseşti unul.

Aceiaşi poveste cu distribuitorii de carburanţi fără rafinării în România. Mol şi Agip spre exemplu cumpără de la rafinăriile Petrom în general, iar preţurile lor se apropie de cele de la OMV. Rompetrol îşi produc singuri propriile sortimente la rafinăriile Vega şi Midia, LukOil deasemenea la Petrotel.

Poţi să te convingi foarte uşor de sursa benzinei şi a motorinei cu care alimentezi oriunde în România. Toate staţiile sunt obligate să afişeze la vedere provenienţa carburanţilor cu tipul de carburant şi rafinărie unde a fost produs. Adică dacă întrebi la Agip poţi afla că benzina este adusă de la Petrom sau Rompetrol.

Cam atât despre preţuri. Unde sunt cei mai buni carburanţi, într-o postare viitoare.

Atenţie. Informaţiile prezentate aici nu pot fi considerate oficiale şi nu reprezintă punctul de vedere al vreuneia dintre companii, nici măcar al autorului. Materialul este fructul unor discuţii personale între mine şi diferiţi angajaţi din interiorul OMV Petrom care au dorit să ăşi păstreze anonimatul.

22 comentarii

 1. Razvan

  Asadar sa inteleg ca OMV Sprint Diesel si Euro Diesel 4 nu prea sint diferente in afara de pret ?

  Eu pina acum alimentan doar de la PetrOMV pentru diferenta de pret fata de OMV.

  O sa trec si pe la Petrom mai ales ca unde locuiesc eu am pe o raza de 3 km : 3 statii Petrom, 2 PetrOMV si 1 OMV.

 2. lucian

  George,intrebarea asta mi-am pus-o si eu de ceva timp si avem o urma de indoiala ca ar fi acelasi combustibil dar prin articolul tau m-am convins definitiv ,oricum eu alimentam de ceva timp doar din petrom,si ocazional de la un vecin camionagiu,si parca merge mai bine cu motorina din camion:-)) sau poate e din cauza pretului de 2,5 lei litrul.
  Asteptam continuare despre calitatea combustibililor si poate opinile tale despre anularea taxei de mediu de astazi din senat,speram ca deputatii sa voteze la fel,presimt cozi si mai mari la RAR si prin vami

 3. Laurentiu S

  Eu eram sigur de acest lucru si de asta numai de la Petrom alimentez. OMV si Petrom V sunt considerate statii premium ca aspect, dotari, servicii. De aceea totul este mai scump produse, carburanti, etc. Astept cu interes artocolul despre calitatea carburantilor.

 4. PIELARU ai ceva

  matizului meu cu 15000 km. la bord pe care vreau sa l vand ,cu cardul de la rompetrol ii pun efix de 2 ani si merge snur,e alb imaculat ,zbarnaieca un bondar i am dat sandale pana la 150km ora,….

Lasa un comentariu

Nume*:
Email*:
Website:
Comentariu*:
* Nume, Email si Comentariu obligatorii

 • Mă găsiți pe:
 • facebook
 • twitter
 • youtube
 • RSS Feeds