Cea mai bună hartă GPS a României

Care este cea mai bună hartă în materie de navigaţie GPS din România?

ROAD2006?

I-Go?

MioMap?

Nu. Noul ROAD2008!

Cu peste 700 de localităţi noi la nivel de număr stradal, cu blocuri, case şi până şi scuarurile verzi din Bucureşti şi alte oraşe mari, cu localităţile din Ilfov în premieră într-o hartă de navigaţie, ROAD2008 va cuceri cu siguranţă entuziaştii călătoriilor cu maşina.

Creatorii săi au păstrat o surpriză şi tuturor celor care iubesc România dinafara străzilor: o hartă a Deltei Dunării refacută la un nivel incredibil de detaliu, poteci prin munţi în anumite Parcuri Naţionale şi TOATE rezervaţiile naturale din Romania ca punct, delimitare şi suprafaţă, cu iconiţe sugestive şi un sistem inteligent de punere a acestora în evidenţă. Pasionaţii de istorie şi arheologie vor descoperi vestigii de clasă A: cetăţi greceşti, dacice şi romane, medievale şi situri de întindere cum este Valul lui Traian. Peste 400 MB de detaliu pur şi pasiune faţă de versiunea anterioară de 140 MB, la acelaşi preţ: 599 RON cu TVA inclus.

Lansarea urmează în scurt timp. Când iese mai exact, vă voi anunţa. Până atunci vă ofer în exclusivitate câteva capturi de pe noua hartă.

31 comentarii

 1. Pingback: Today’s 10 Blogosphere Quickies | INconstantIN.ro

 2. aliosha

  Domnule Buhnici faceti o confuzie intre o harta GPS si un program de navigatie GPS. Igo, MioMap si Road sunt programe de navigatie diferite dar care folosesc aceleasi harti. Pentru Romania exista o singura harta GPS detaliata produsa de Suncart dupa cum puteti citi in “about” in fiecare program de navigatie. Probabil ROAD2008 vi se pare mai frumos din cauza meniului si pentru ca are harta actualizata pe 2008. Dar nu uitati ca deja iGO a scos “nav and go” cu aceeasi harta 3D si dupa cate am inteles si mio a scos sau va scoate pe piata o versiune actualizata cu noua harta. In rest fiecare versiune de produs are minusurile si plusurile ei, si fiecare utilizator utilizeaza versiunea care ii place cel mai mult.

 3. PDI Romania

  Domnul Aliosha are dreptate doar pe jumatate.

  ROAD se traduce prin “Atlasului Digital al Romaniei” adica este un atlas, care pe langa harta drumurilor si localitatilor digitizata pana la nivel de numar de strada, mai are si paduri, lacuri, cote de nivel etc.

  ROAD foloseste intr-adevar harta SUNCART, insa doar pentru drumuri si localitati. (http://www.romaniadigitala.ro/ro/news_arh.php – articolul din 21.07.2006)

  Nav’N’Go este firma care produce iGO2006+ si mai noul iGO8
  (http://www.navngo.com). Harta folosita este tot de la SUNCART.

  ROAD2008 a avut parte numai de amanari. Prima data de lansare a fost 29 AUGUST 2008.
  (Sursa : http://tech.groups.yahoo.com/group/romania_digitala/message/986)

  A fost amanat pentru septembrie si apoi pentru octombrie.
  (Sursa : http://tech.groups.yahoo.com/group/romania_digitala/message/1165)

  Cele doua harti (SUNCART si ROAD 2008) au acelasi continut pana la un moment dat.

  Fiecare utilizator trebuie sa aleaga bine inainte sa cumpere un soft de navigatie.

  iGO8 – utilizarea mai usoara, update-uri mai usor de facut si harta doar pentru drumuri si localitati

  ROAD2008 – utilizare mai greoaie dar harta se poate folosi si OFF-ROAD.

 4. PDI Romania

  Aliosha are dreptate doar 50%.

  ROAD = “Atlasul digital al Romaniei”, pe langa drumurile si localitatile digitizate pana la nivel de adresa, mai contine si paduri, lacuri, cote de nivel etc.

  ROAD foloseste pentru drumuri si localitati harta facuta de SUNCART. Sursa : http://romaniadigitala.ro/ro/news_arh.php
  Articolul din 21.07.2006.

  iGO8 este produs de firma Nav’N’Go si foloseste aceeasi harta produsa de SUNCART.

  Diferenta intre cele 2 soft-uri este data de capacitatea de navigatie OFF ROAD a ROAD2008.

  Fiecare cumparator trebuie sa se gandeasca bine inainte sa achizitioneze un soft de navigatie.

  iGO8 – interfata usoara, update-uri simple, dar numai pentru drumuri si localitati (fara OFF ROAD)

  ROAD2008 – interfata mai greoaie dar se poate folosi si pentru navigatie OFF ROAD (paduri, munti, drumuri forestiere etc)

 5. George Buhnici Autor

  Ca să lămurim câteva aspecte. R.O.A.D. 2008 este o hartă – un atlas digital care poate fi folosit numai pe echipamente Garmin şi/sau pe telefoane cu sistem de operare symbian.

  Eu folosesc deja trei variante furnizate de Garmin România.

  - cea pentru telefon symbian – Garmin Mobile XT
  - cea pentru auto GVN 52
  - si nuvi 660 FM – preferatul meu

  Pozele postate sunt oferite http://www.buhnici.ro de către Bogdan Condurăţeanu – managerul proiectului R.O.A.D. – un foarte bun prieten şi un om inimos. Nu ştiam că au mai ajuns şi pe alte site-uri, eu le am de câteva luni, însă le-am publicat abia de curând.

 6. catalin.nelus

  Ma intereseaza un echipament cu care sa pot circula pe drumuri de munte fara sa ma ratacesc.Daca stiti cumva ceva anuntati-ma si pe mine.Multumesc

 7. bogdan

  bun ro.a.d. 2008 il folosesc de ceva timp, numai ca e deja cam invechit, suntem la jumatatea lui 2009 si inca nu a aparut un ro.a.d. 2009 sau macar un update la versiunea 2008, s-au schimbat multe strazi de atunci si as dori sa stiu daca se aude ceva despre o noua versiune

 8. ioana

  vreau sa/i fac o surpriza sotului meu si ma intereseaza cum sa fac sa achizitionez o harta pt gps ptr un passat . are sistem de navigatie in dotare dar cd nu are decat ptr germania. multumesc anticipat

 9. SECAREANU GHE

  va rog informatii si ajutor! am un gps f bun novogo s900bt care are harta europei de E. si V din 2005 pe care vreau sa o reactualizez Ma puteti ajuta?

 10. lorena

  am un pasat din 2008 albastru.Mi sa sters harta europei si nu stiu cum sa pun iar am fost si am intrebat si mia zis ca nu se puate marca gipiesu ieste AH si lam luat de la costanta

 11. Litian

  Buna ziua domnule Buhnici!
  Pentru mobil symbian ia incercati va rog si Ndrive versiunea 9.3.15 actualizata mai de curand cu versiunea 9.3.18 (si pentru telefoane symbian cu touch screen gen Nokia 5800). Harta Romaniei cea mai buna se pare ca este cea produsa de Suncart si are cca.22,4 mb si este versiunea din 02.2009.
  Detaliile sunt la nivel de strada si numar.
  Din ce am inteles se pare ca va aparea una actualizata curand. Folosesc de curand acest soft (Ndrive) pe un nokia E5 si se misca deosit de bine,chiar nesperat de bine.Optional, pentru marea majoritate a resedintelor de judet, exista si fisiere aditionale 3D.
  Nu am incercat acel Garmin XT mobile,dar cred ca rivalizeaza la nivel de Romania.
  O zi buna!

Lasa un comentariu

Nume*:
Email*:
Website:
Comentariu*:
* Nume, Email si Comentariu obligatorii